A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
  • Intimplasztika
  • Intimplasztika elégedett ügyfelek

Gyógyulás kisajak plasztika után

Felszívódó varratot alkalmazunk, ezeket nem szükséges később kiszedni, így elkerüljük a fájdalmas varratszedést. Csak a külső csomókat vágjuk át 7-10 nap után, a többi varrat felszívódik, vagy kiesik magától. Általában az elsődleges gyógyulási idő kb. 10 nap -2 hét, de tisztálkodni már közvetlenül a műtét után lehet, sőt kell is. Duzzanatra, kisebb bevérzésre lehet számítani, ez kb. szintén két-három hét alatt múlik el. Kisebb feszülés érzés, pontszerű vérzés 5-10 napig még lehetséges, természetes. A varratvonal természetesen, finom heggel gyógyul, mely később nem érezhető, nem zavaró egyáltalán. A kisajak teljes rendeződése a szöveti átépülés külalak és érzés szempontjából kb. 2-3 hónapot vesz, vehet igénybe. Ezután az intim területet mindenben ugyanolyan, mint a műtét előtt volt, kivéve természetesen a külső megjelenést. Minden érzés megmarad, és természetes esztétikus megjelenésű lesz az intim terület.
A gyógyulási folyamat alatt az egyes jelenségek egyénileg eltérő mértékben jelentkezhetnek, így a gyógyulási idő is eltérő lehet. Nagyon fontos, hogy a páciens megértse, türelmesen kell megvárni, hogy a műtéti terület rendeződjön. A kezdetekben az operált részek megjelenése még zavaró lehet, de javulás napról- napra látszik, és a végeredmény biztos, hogy nagy megelégédésre szolgál majd!

Sportolás, nemi élet kisajak plasztika után
Kisajakplasztika után általában már 2-4 nap múlva visszatérhet normál napi tevékenységéhez, más aktivitások az egyedi gyógyulástól függően kezdhetők meg, ezt leginkább minden páciens maga tudja megítélni, mikor nincs már kellemetlensége.
Sportolás, nemi élet, szauna, szolárium ennnek megfelelően a kisajak műtét után 3-4 héttel, illetve a páciens toleranciája szerint kezdhető el.

Szövődmények
Szövődmény ritkán van és csekély mértékű. Előfordulhat pl. kisebb vérömleny kialakulása, rövid sebszétválás. Ezek egyszerűen korrigálhatóak ( ha szükséges) és nincsenek hatással az esztétikai eredményre. Igen ritkán a kialakuló vérömleny miatt korrekciós műtét válhat szükségessé, de ezután is teljes és esztétikus gyógyulással lehet számolni.

Sérült, deformált kisajak eredeti állapotának helyreállítása szintén lehetséges.

Ha nem elégedett előzőekben máshol végzett kisajak plasztikájával, ennek korrekciója az Ön kívánságai szerint szintén lehetséges. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha csak a kisajak "szárnyait" redukálják, de a csuklyát nem. Ilyenkor az amúgy is túlérő csuklya még zavaróbb, ezen újabb beavatkozással szépen lehet segíteni.

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /gyogyulas-kisajak.html