A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
 • Intimplasztika
 • Intimplasztika elégedett ügyfelek

Hogyan zajlik a kisajak plasztika ( intim plasztikai műtét)a Sikos Klinikán? Mi történik Önnel?

Nagy kisajak kisebbítése, esetleg csuklya korrekcióval. Mivel jár a műtét, mi történik Önnel? 
TEL: +36203733087

A megnagyobbodott kisajak plasztikai műtétje előtt a személyes vizsgálat alapján részletesen tájékoztatjuk Önt, hogy esetében érdemes-e műtétet végeztetnie, illetve ha igen, akkor milyen formában, és ez mivel jár. A következőkben összefoglaljuk, mit történik Önnel, ha kisajak plasztikára (intimplasztika) jön a Sikos Klinikára.

FÁJDALOMMENTES BEAVATKOZÁS

Először is: nem kell félnie attól, hogy fájni fog. A helyi érzéstelenítés (ahogyan műtéteink zömét sikeresen végezzük) kevés kellemetlenséggel jár csak, amikor beadjuk a fájdalomcsillapító injekciókat. Utána a műtét alatt már nem érez semmit és azt követően sincsenek fájdalmak. A műtét utáni duzzanat kisebb kellemetlenségeket okozhat az első héten, de fájdalmai nem lesznek.
Másodszor: a kisajak plasztika semmilyen mértékben nem változtatja meg az érzékeléseit, érzéseit, minden olyan marad, mint régebben volt - leszámítva természetesen az előnyösen megváltozott külső megjelenést!

Az intim kisajak plasztika műtétje előtt kb. egy órával fogadjuk Önt, és el tud helyezkedni kényelmesen szobájában. Kedves nővéreink mindent megtesznek azért, hogy az ilyenkor szokásos feszültség levezetésében segítsenek. 

Érzéstelenítés

Intimplasztika, kisajak plasztika, intim plasztikai műtét általában helyi érzéstelenítésben végzett, ambuláns beavatkozás. Mivel ez csak kevés kellemetlenséggel jár, a páciensek túlnyomó többsége így kéri a kisajak műtétet, és így a műtét után nem sokkal hazamehetnek. Először érzéstelenítő spray-vel az intim testtájék nyálkahártyáját érzéstelenítjük, ezzel csökkentjük a műtéti kellemetlenségeket. Ez kisebb csípő érzéssel járhat. A beavatkozás a szokásos nőgyógyászati pozícióban történik. A műtéti terület steril izolálása után kiegészítésként még injekciókat adunk, amivel a műtét  időtartamára teljes fájdalommentességet biztosítunk Önnek. Műtét után sem kell fájdalommal számolnia! Hosszú tapasztaltunk alapján tudjuk, hogy a kisajak plasztika helyi érzéstelenítésben tökéletesen elvégezhető, az érzéstelenítők beadása semmilyen formában nem zavarja a finom műtéti technikát. Természetesen kérésre bármikor tudjuk vénás altatásban is végezni az intim plasztikát, de ezt csak kevesen választják. Ilyenkor egy éjszakát klinikánkon kell tölteni a műtét után.

Kisajak műtét menete, csuklya korrekcióval egyidejűleg

Kisajak műtét előtt a pácienssel tükör előtt egyeztetjük és kijelöljük, hogy melyik részt, milyen formában távolítsuk el. Ezzel biztosítjuk, hogy a páciens által igényelt eredményt érjük el !
Amikor már teljesen érzéstelen a műtéti terület, elvégezhetjük a műtétet. A felesleges részek eltávolításakor mindig kiemelten ügyelünk a kisajak (kis szeméremajak) megfelelő formájának kialakítására, illetve  az érzékeny részek (pl. csikló) épségére. A kisajkak kisebbítését igen gyakran, ha szükséges, együtt végezzük a csikló körüli csuklya korrekciójával. Ennek oka, hogy így tudjuk a teljes és esztétikus eredményt elérni, illetve a visszamaradó csuklya igen gyakran túl nagy, zavaró hatású lehet. Nem célszerű, hogy a csuklya eltávolítására másik műtéttel kerüljön sor.  Sajnos sok esetben tapasztaljuk, hogy máshol végzett műtét során a csuklyát nem korrigálták, de utólag ezt nagyon szép eredménnyel lehet pótolni. Még több a csuklya plasztikáról itt olvasható
Gondos vérzéscsillapítás után a sebszéleket felszívódó varrattal zárjuk. Így nincs szükség később varratszedésre ( ami kellemetlen lehetne) a varratok maguktól kiesnek illetve felszívódnak. Védőkötést helyezünk fel, ezt az első vizelésnél lehet eltávolítani.

Sérült, deformált kisajak korrigálása szintén lehetséges.

Ha nem elégedett előzőekben máshol végzett kisajak plasztikájával, ennek korrekciója szerint szintén lehetséges. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha csak a kisajak "szárnyait" redukálják, de a csuklyát nem. Ilyenkor az amúgy is túltengő csuklya még zavaróbb, így ezen újabb beavatkozással szépen lehet segíteni.

Egyéb női intimplasztikai beavatkozások:

 • Nagyajak plasztika ( nagy szeméremajak műtét íves kimetszéssel, alig látható heggel)

  Nagyajkaknak a kisajkakat kívülről határoló kétoldali területet nevezzük ( nem összekeverendő a csuklyával, ami a csikló feletti bőrterület!) Nagyajak plasztikát végezhetünk kisajak plasztikával együtt vagy külön. A műtét során a túl laza, lógó nagyajkak kisebbítését, feszesebbé tételét végezzük el. Az ambulánsan végezhető műtét szintén helyi érzéstelenítésben történik, a beavatkozás során a nagyajkak legnagyobb domborulatán íves metszést ejtünk és ennek segítségével távolítjuk el a laza, felesleges bőrrészleteket. A visszamaradó vékony hegvonal jól gyógyul, később alig látszik.

  A műtét után duzzanat alakul ki, mely több hét alatt rendeződik, a terület tömött tapintata pedig hónapok alatt puhul fel. Általánosságban kb. 3-4 hónap után rendeződik teljesen a gyógyulás, de természetesen normál napi tevékenységeket már 1-2 hét után lehet végezni.

 • Nagyajak vastagítás ( saját zsír feltöltéssel)
 • Vénusz domb kisebbítés, nagyobbítás, emelés, feszítés ( zsírszívás, kimetszés, zsírfeltöltés segítségével)

  1992 óta működő Sikos Plasztikai Sebészeten gyakran végzünk intim plasztikai beavatkozásokat. Leggyakoribb műtét a kisajak plasztika ( másnéven: intim plasztikai sebészet, intimplasztika, kis szeméremajak kisebbítés, kisajak korrekció, kisajakplasztika, intim plasztika, intim műtét, szeméremajak plasztika, kisajak kisebbítés, intim plasztikai műtét, kisajak műtét). Szeméremajak és bőrcsuklya korrekció egyszerre is a teljes szépség érdekében.
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /kisajak-mutet.html