A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
  • Intimplasztika
  • Intimplasztika elégedett ügyfelek

Tévhitek az intim plasztikáról - Sikos dr. válasza több mint 30 éves tapasztalata alapján

Számos pácienssel találkoztunk, akik félrevezető információkkal találkoztak az interneten vagy nőgyógyászuk vagy más orvos próbált elriasztani a kisajak műtéttől. Ehhez az elrisztáshoz sajnos téves, félrevezető indokokat alkalmaznak, melyek nem állják meg a helyüket. Valódi és kiterjedt tapasztalataink alapján állíthatjuk, hogy a kisajak plasztika indokolt elvégzése és megfelelő végrehajtása nagymértékben szolgálja a páciensek érdekeit. 

Csak altatásban lehet végezni, mert egyébként nagyon fájdalmas- NEM IGAZ

Kifejezetten téves, félrevezető állítás. Helyi érzéstelenítésben, ambuláns műtétként tökéletesen elvégezhető, szinte fájdalommentesen, számtalan műtéti esetünk bizonyítja. Altatásban is lehetséges, de egyáltalán nem kötelező.

A csuklyát nem szabad operálni, mert az érzékeny terület. - NEM IGAZ

A csuklyát szabad operálni, sőt legtöbbször szükséges is, mert ha elhagynánk, akkor ez a terület  továbbra is zavaróan emelkedne ki. A legtöbb korrekciós műtétet azért végezzük, mert az előző, máshol történt műtétnél nem korrigálták a csuklyát. Semmilyen érzéseltérés nem marad vissza ezen a területen sem!

A kisajak  műtéten átesett nőknél gyakran fordul elő nem kívánt hegesedés - NEM IGAZ
Műtétek után mindig alakul ki hegvonal, de ez a kisajak plasztika vagy nagyajak plasztika eseteiben gyakorlatilag nem érzékelhető, nem látható, és főleg nem zavaró semmilyen formában.

Gyulladás, fertőzés kialakulásának veszélye nagy- NEM IGAZ
A kisajkak területén nagyon jó a vérellátás. Fertőzés, gyulladás lényegében soha nem fordul elő.

A szexuális érzékelés is megváltozhat- NEM IGAZ.
Egyáltatlán nem! A kisajak műtét végrehajtása semmilyen negatív hatással nincs a szexuális életre, sőt kifejezetten előnyös hatással bír! Minden érzés, érzékelés megmarad.

Kisajak plasztikánál a csiklót is kisebbítik- NEM IGAZ
Ez egy nagyon durva csúsztatás, ilyenről szó sincs! A csiklót semmilyen módon nem érinti a műtét! Sajnálatosan nem hozzáértők a csiklót és a csuklyát összekeverik, ez okozhatja a félreértést. A csuklya a csikló felett lévő, illetve azt eltakaró bőrterület.

A kisajkak hegesedése gondokat okozhat - NEM IGAZ
Téves állítás. Intim kisajak plasztikai műtéteknél a kiválóan gyógyuló nyálkahártyán és különlegesen jó minőségű bőrön operálunk. A hegesedés soha nem jelent problémát, gyakorlatilag észrevehetetlen, még tapintani sem lehet.

Lézerrel jobb a kisajakplasztikát végezni (lézeres intimplasztika)

Lehet lézer (általában szén-dioxid lézer, vagy Er:Yag) segítségével kisajak plasztikát, intim plasztikát végezni, de ezt csak a nyálkahártyán érdemes alkalmazni. A bőrkimetszéseknél ( ami a műtét túlnyomó részét teszi ki) a lézer használata nem előnyös. Ezért a csuklya területre sem jelent megoldást, és a visszamaradó csuklyafelesleg továbbra is nagyon zavaró hatású marad.

Más típusú intim műtétek esetében ( pl. hüvelyszűkítés) is alkalmazható lézeres technika, de ez teljesen más beavatkozás, mint a kisajak plasztika, kisajak kisebbítő műtét.

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /tevhitek-intimplasztikarol.html